top of page

Haal de zomer naar binnen!

De zon schijnt volop en staat dagelijks zichtbaar hoog aan de hemel. Alles in de natuur bloeit en straalt, het is zomer! Bij ieder nieuw seizoen vind ik het heerlijk om de natuur van buiten naar binnen te halen. Dat zorgt voor de verbinding in en met mezelf. Ik voel me er energieker en gelukkiger door. Doe je met me mee?



Verbinding

Met een paar simpele aanpassingen kun je makkelijk je interieur deze zomer helemaal in het zonnetje zetten. Dan kun je extra lang genieten van de heerlijke zomerse vibe. In mijn vensterbank aan de voorzijde van mijn huis heb ik nu een grote bos zonnebloemen staan. Ze stralen vrolijkheid, kracht en trots uit en ik word er helemaal blij van. De energie van de zomer nodigt uit om naar buiten te gaan, anderen te ontmoeten en jezelf laten zien. De zon geeft energie en de richting aan. Deze zonnebloemen herinneren mij eraan lekker in actie te komen en dingen te doen!


In je element

Het element dat bij de zomer hoort is het element Vuur. Het is een van de krachtigste elementen en zorgt voor levenskracht, hartstocht, liefde, warmte, vrolijkheid, passie en transformatie. Met het element Vuur kom je tot volle bloei. En omdat je interieur je energie moet geven is het leuk om het vuur in jezelf te versterken d.m.v. je interieur. Door een mooie bos of een paar simpele takken rode of roze bloemen in het zuiden van je woonkamer te plaatsen breng je niet alleen vuur en passie in je interieur maar ook in je gevoel.


Zonne-energie

De kleur die bij het element Vuur hoort is rood of een variant daarvan. Denk bijv. aan roze of terra of de mooie combinatie. Een muurtje in de juiste kleur is zo geverfd. Ben je niet handig, dan kun je


met een mooie afbeelding of wandkleed van de zon in het zuiden van woon- of werkkamer hetzelfde effect bereiken. Een stapje verder ga je met gekleurde gordijnen. Durf jij die roze gordijnen in je slaapkamer of die terra rode in de woonkamer te hangen? Kleur in je interieur geeft passie, liefde en warmte.



Balans

Alles in de natuur dus ook in je interieur draait om balans. Wees dus voorzichtig met te veel vuur 😉. Teveel van dit krachtige element zorgt voor overprikkeling. Rustige, neutrale kleuren zoals bruine, beige en zandtinten die horen bij het element aarde, zorgen ervoor dat al het vuur tot rust en in balans komt. Andersom geldt, heb je

alleen maar aarde, beige en neutrale kleuren in je interieur, gooi er dan zo nu en dan wat vuur in!


Ik wens je een mooie zomer ☀️


Liefs, Merle







29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page