top of page

Blauw in je interieur helpt je voelen

Energie heeft de eigenschap dat het zichzelf volgt...

Dat wil zeggen dat frisse energie, nieuwe en frisse energie aantrekt. Rommel trekt daarentegen meer rommel en chaos aan. Als je veel in je hoofd zit en je gevoelens geen ruimte geeft, dan stapelen ze zich op. Je voelt je dan vaak rusteloos en chaotisch in je hoofd.


Gevoelens willen, het woord zegt het al, gevoeld worden. Als je ze wegdrukt ontstaat er stagnatie en wordt de energie donker en vast. Denk aan wat er gebeurt als je na een verhuizing of verbouwing de rommel niet opruimt? Of wanneer je nooit echt boos wordt of echt huilt?


Je omgeving heeft invloed op hoe je voelt en andersom kun je de omgeving ook voor je laten werken. Kleur heeft de kracht om je gevoel en welzijn te beïnvloeden. Vind je het lastig om te voelen en heb je moeite om in beweging te komen? Pas dan de kleur blauw toe in je interieur. Blauw is de kleur van water, beweging, stroming en voelen. Het is een kleur die je helpt ontspannen en tot rust te komen.


Blauw is daarom een ideale kleur voor de slaapkamer. Wel minder geschikt voor je seksleven. Blauw helpt je bij het spreken van jouw waarheid. Bijvoorbeeld wanneer je moeite hebt om helemaal jezelf te kunnen zijn of voor jezelf te spreken. In de keuken is blauw minder geschikt , omdat het je eetlust onderdrukt. Heb je ooit blauw voedsel gezien? Blauw is dus een kleur die je helpt bij het voelen en het uiten van je emoties.


Heb je daar behoefte aan? Voeg dan blauwe accessoires toe aan je interieur, zoals een vaas, kussens, een vloerkleed of schilderij. Verf is de makkelijkste manier om kleur toe te voegen. Zo verf je een vaas of muur zonder al te veel moeite in een frisse blauwe kleur. Als je niet van de kleur blauw houd, kies dan een mengvorm zoals turquoise of blauw in een pasteltint. Het hoeft niet groots en mag subtiel, want veranderen doe je stap voor stap.


Liefs, Merle
De grote oude vaas verfde ik afgelopen zomer in de Flexa kleur van het jaar, ‘Bright skies’.
31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page