top of page

Waarom opruimen de beste vorm van selfcare is.

Alles ontstaat uit het niets. Een paar jaar geleden terug verhuisde ik met mijn praktijk voor Natuurgeneeskunde & Voetreflex terug naar huis. Ik voelde mij niet meer fijn in de groepspraktijk waar ik een ruimte huurde.


Ik nam eerst tijd en rust om te herstellen van de desillusie. Toen ik opnieuw wilde beginnen vond ik dat ontzettend moeilijk. Ik wilde mijn praktijk namelijk voortzetten in mijn tuinhuis, alleen stond het overvol met spullen, o.a. vanuit mijn oude praktijk. Ik besloot hulp te zoeken en vond die bij Margriet Blanken van De Structuurmakers. En dat was misschien wel het liefste en mooiste wat ik ooit voor mezelf heb gedaan. Want hulp vragen is niet mijn beste eigenschap.


Margriet beheerst de magie van ruimte maken. Eerst gingen we een paar uur samen aan de slag. We haalden met haar 'opruim-structuur' en ‘hands-on’ manier van werken binnen korte tijd mijn hele tuinhuis leeg. Daarna leerde ik van haar hoe ik een keuze maak tussen iets houden en wegdoen, door van elk ding in mijn handen de waarde te voelen.


In het begin moest ik even inkomen en voelde ik wat weerstand, maar algauw wist ik precies wat ik niet meer nodig had en weg kon doen. Naarmate ik de keuzes maakte en verschillende spullen losliet, nam mijn energie toe en kon ik zelf verder.
Het resultaat: er was ruimte en overzicht ontstaan. Mijn tuinhuis was een leeg canvas geworden, wat ik zelf kon gaan invullen en creëren met met mijn hartewensen. Ik herstartte mijn voetreflex praktijk en kon daarin groeien en bloeien.


Nu sta ik opnieuw voor een spannende, maar o zo leuke uitdaging: mijn tuinhuis wordt getransformeerd naar een atelier voor Soul Home Styling. En mijn voetreflex behandelingen ga ik uitvoeren in een groepspraktijk bij mij om de hoek.
Wat heerlijk dat ik destijds ruimte heb gemaakt voor nieuwe energie en een nieuwe dingen. Opruimen is een krachtige daad van zelfliefde. In mijn tuinhuis/atelier, kan ik opladen, mezelf inspireren en realiseer ik mijn jeugddroom Soul Home Styling. Ik verheug me erop om klanten op een holistische manier te gaan helpen bij het creëren van hun authentieke en harmonische interieur, hun Soul Home.


Liefs, Merle

65 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page